Invoering betaald parkeren

Vorige week zaterdag heeft u, als het goed is, een brief van de gemeente Amsterdam over de invoer van het betaald parkeren per 7 oktober, in uw brievenbus gekregen. Inmiddels is duidelijk dat de brief helaas niet bij elke huis in Geerdinkhof is bezorgd.

De brief vertelt u hoe en wanneer u een vergunning kunt aanvragen. Velen zullen bij de aanvraag als antwoord krijgen, dat je geen vergunning kunt aanvragen omdat je een garage bezit. Of wanneer je twee auto’s bezit, slechts één vergunning. En als je twee garages hebt helemaal geen vergunning.

Mocht u echter uw garage niet kunnen gebruiken omdat deze verbouwd is of te smal of te ondiep is, dan kunt u dat melden.

In de brief van de gemeente wordt alleen gesproken van omgebouwde garages, maar ook voor garages die te smal of te ondiep zijn, is vorig jaar afgesproken (zie tekst hieronder) dat deze worden gezien als berging en dat je in aanmerking komt voor een parkeervergunning:

‘Als je een eigen stallingsruimte (bijvoorbeeld een box of carport) hebt voor je auto, kan je minder parkeervergunningen aanvragen. De minimale maat voor een stalling is geworden: 5 meter lang, 2,35 meter breed en een deur van minimaal 2.20 meter breed. Is de ruimte of toegangsdeur kleiner? Dan zien we het als berging en krijg je een parkeervergunning’.

‘Stuur in deze gevallen een e-mail naar stallingsplaats@amsterdam.nl. Geef aan dat uw garage omgebouwd, te smal en/of te ondiep is. Stuur hierbij foto’s en afmetingen mee. Wij bekijken of uw garage telt als woonruimte, als berging of als garage.Zorg ervoor dat u foto’s stuurt waarop de situatie van de ruimte, de afmetingen en de buitenkant duidelijk te zien zijn. Wilt u ook een foto sturen van de buitenkant met de garagedeur geopend. We kunnen hiermee uw situatie goed beoordelen’.

Als bestuur willen wij graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen t.a.v. het aanvragen van de vergunningen, de toe- en afwijzingen van de gemeente, etc.

Wilt u ons hierover aub informeren, zodat wij e.e.a kunnen bundelen en wellicht kunnen gebruiken richting de gemeente.

Met vriendelijke groet,
Bestuur GG