Bezwaar maken tegen niet verleende parkeervergunning

Als u een vergunning heeft aangevraagd en een brief van de gemeente Amsterdam heeft ontvangen waarin uw aanvraag afgewezen is, dan heeft u 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen. Dat staat ook in de brief. De termijn van 6 weken is strikt: uw bezwaar moet binnen 6 weken ná ontvangst ingediend zijn.

Een bezwaar indienen kan online. Het is ook mogelijk is om pro-forma bezwaar te maken: je maakt bezwaar, maar je stuurt later je argumenten op. Een voorbeeld van een pro forma bezwaarschrift (voorlopig bezwaarschrift) vind u hier.

als u via stallingsplaats@amsterdam.nl correspondeert met de gemeente omdat u het niet eens bent met de beslissingen over uw garage of het gebruik van uw tuin, dan heeft u daarmee nog geen bezwaar ingediend.

Tekst gemeente:
Niet mee eens? U kunt geen bezwaar maken tegen deze mail. Bent u het niet eens met onze uitleg? Dan kunt u alsnog een aanvraag doen. Wij sturen u dan binnen 10 werkdagen een brief met onze beslissing. U kunt tegen deze beslissing bezwaar maken. U kunt uw aanvraag doen via deze link.

Vragen? Kijk dan op www.amsterdam.nl/parkeren. Of bel 14 020. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

Disclaimer Het gaat hier om juridische procedures. Het bestuur doet zijn best om een en ander zo zorgvuldig mogelijk te verwoorden, maar u kunt aan onze berichten geen rechten ontlenen.